Spilleregler

Nedenstående gennemgang af padelreglerne giver dig som nybegynder et tilstrækkelig godt indblik i spillets regler til at kunne begynde at spille.

Til øvede spillere anbefales Det Internationale Padel Forbunds (IPF) regelsammensætning (læs mere her).

Serv

Spillet starter med en serv. Der findes flere forskellige måder at serve på, men serven må kun slås nedefra eller i talje-højde. Når man server, skal man være bag ved servelinjen (den bagerste linje på banen). Inden man server, skal bolden først ramme underlaget. Serven skal spilles diagonalt over på modstanderens side, således at bolden rammer modstanderens servefelt. Når bolden har ramt underlaget, må bolden gerne have kontakt til glasvæggene på modstanderens side. Modstanderen må returnere bolden enten inden eller efter vægkontakt, men bolden kun må ramme underlaget en gang. Hvis bolden i serven slås direkte i væggen eller i nettet, er der servefejl. Bolden må heller ikke have kontakt til hegnet efter, at bolden har ramt underlaget i modstanderens servefelt. Man har 2 servemuligheder (1. og 2. serv). Såfremt bolden har kontakt med nettet og efterfølgende underlaget i modstandernes servefelt, må man serve igen.

Spillet

Under duellen må bolden kun ramme én gang på hver side. Bolden må kun rammes af én spiller, inden den slås over på den anden side. En spiller kan enten slå direkte på bolden, uden at bolden har ramt underlaget (flugtning), efter at bolden har ramt underlaget eller efter, at bolden har ramt underlag og væg.
Man taber duellen, hvis:

  • bolden rammer 2 gange på egen banehalvdel
  • man slår bolden ind i væggen på modstandernes banehalvdel, inden bolden rammer underlaget
  • bolden slås i nettet på egen banehalvdel
  • man laver et ”dobbeltslag”
  • bolden rammer dig eller din medspiller
  • man laver 2 servefejl i træk (dobbeltfejl)
  • man slår til bolden, før den er kommet over nettet
  • man rører nettet med kroppen eller med sit bat
Point

Der tælles point på samme måde som i tennis, første point kaldes ”15”, andet point kaldes ”30”, tredje point kaldes ”40” og fjerde point kaldes ”parti”. Hvis begge par har ”40” hedder det ”lige”. Det par, som næste gang vinder duellen, har ”fordel” og vinder de også den efterfølgende duel, er det ”parti”. Taber det par, som har ”fordel”, bliver det ”lige” igen. ”Parti” opnås herefter, når et par har vundet 2 dueller i træk.

Sæt

Det par som først vinder 6 ”partier”, vinder et ”sæt”. Fort at vinde et sæt, skal man føre med mindst 2 ”partier”. Hvis begge par har 5 ”partier”, spilles yderligere 2 ”partier”. Ved stillingen 6-6, skal kampen afgøres i en ”tiebreak”. I en tiebreak spilles der til et par har vundet 7 point – også her skal man vinde med mindst 2 point.